האם מותר לנשל את ילדיו מהירושה

שאלה:

לכבוד הרב, שבוע טוב ומבורך,

רציתי לדעת,הנושא לא בשבילי,אם מותר בישראל לשלול ילדים מי זכות ירושה?
תודה בהקדם על תשובתך,
בכבוד רב,
סופי ,רינה אביטבול

תשובה:

שלום וברכה,

לא ראוי לנשל את הילדים מהירושה, ואפילו בן אחד צדיק ואחד רשע לא ראוי להעדיף את האחד ולתת לו הכל, ומי שמעביר נחלה מהיורשים שלו אין רוח חכמים נוחה ממנו. אמנם אם משייר להם סכום מסוים והשאר נותן לאחרים – מותר. הקצות הביא שמספיק שישייר מעט מאוד. ובערוך השולחן כתב שאם הוא בנו ישייר סכום מכובד, והשאר יכול לתת לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפב. קצות וערוך השלחן שם.