לעיסת מסטיק בבית המדרש

שאלה:

שלום וברכה,
לעיסת מסטיק הוכחה במחקרים כעוזרת בריכוז וכן הניסיון שלי מוכיח שזה באמת עוזר ללימוד, לפחות לי. שאלתי היא האם יש בעיה ללעוס מסטיק בזמן לימוד תורה בבית מדרש? האם זה מכובד? (לא מצאתי שום מקורות בעניין, אשמח אם הרב יציין מקורות…)

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי מאוד לא מכובד, אין כאן נושא של מקורות זה ענין של הרגשה, בעיני זה לא כבוד בית המדרש. כמו כן, מאוד חשוב שהפה יהיה משוחרר לומר לימוד תורה בפה, זה מועיל לזכרון וגם לריכוז, כשיש בפה מסטיק זה מגביל סגולה נפלאה זו.