האם לאדם מותר להתפלל אחרי ברכת המפיל

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לאח שלי שאלה שביקש שאני ישאל
האם לאדם מותר להתפלל בשפה שלו אחרי שמברכים ברכת המפיל או שיש בכך בעיה מאחר שאסור לדבר אחרי ברכת המפיל?
ושאלה שלי במקרה שאדם בירך כבר ברכת המפיל ורוצה ללמוד בקריאה בקול האם מותר לו ללמוד בקול שאומרים שזה יותר עדיף?
ועוד שאלה האם אדם שיותר נוח לו ללמוד בראש מבלי להשמיע בקול רשאי לעשות כן או במקרה שהמצב לא מניח לו מאחר שזה מפריע להורים או שלא נוח לו לקרוא בקול בחברתם מותר ללמוד מבלי להשמיע כי שמעתי יש מקורות בחז"ל על תלמידים שלמדו בלחש או בלי קול ששכחו

תשובה:

שלום וברכה

אין לדבר להתפלל וללמוד אחרי המפיל, כי לכתחילה חוששים בזה להפסק, ברכת המפיל נאמרת סמוך ממש לשינה כשמחליטים סופית שישנים אומרים ברכת המפיל.

בודאי אין חובה ללמוד דוקא בפה, דרך העינים שאינם ממלמלים כל הזמן, רק כשלומדים בגירסה, האמירה בפה מועילה לזכרון אבל אינה חיוב. העיקר ללמוד איך שנוח וטוב ונעים. בסופו של דבר הלימוד הוא עיקר חיינו זה חייב להיות הכי נוח לנו, ובדברים הכי מושכים ומקדמים.