צפנים וקודים בתורה

שאלה:

שלום רב , קראתי את הספר "מסע אל האמת" של הרב זמיר כהן והבנתי שבתורה יש "קודים" וצפנים באופן חריג ביותר מאשר בספרים אחרים , אך אני מכיר אנשים שחושבים שזה שטויות (כי הם לא יודעים במה מדובר) , האם הם נחשבים כופרים ?
האם יש חובה להאמין בזה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן כפירה, הכפירה היא לא להאמין שהתורה אמת, אבל לחשוב שדוקא כך התורה רומזת דברים ולא אחרת, אין חובה, או שזה נכון או לא, אני אישית לא בדקתי את זה מעולם, ואני גם לא חושב שזו הדרך להוכיח שהתורה היא אמת, ב"ה אני מאמין בתורה גם בלי זה…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האמת שבזמן האחרון חקרתי את זה ומתמטיקאים מהגדולים בעולם הוכיחו במחקר חדש שעשו בשנה האחרונה שיש צפנים בתורה שמוכיחים שכותב התורה ידע את העתיד מראש , ולא יתכן למצוא צפנים כאלה בשום ספר בעולם

  2. אני גם מכיר מתמטיקאי גדול שעוסק בזה רבות. אבל זה מסוג הדברים שגם אם העיקרון נשמע משכנע הפרטים לא ברורים, כלומר אם מישהו מצא את אבו מאזן באיזה רצף, אין הכרח שאכן יש כאן גילוי על אבו מאזן, יש גם דברים מקריים, בקיצור אסור לבסס את האמונה שלנו על דברים כאלו, ואחרי זה אם משהו שהחלטנו שיקרה לא קרה אנחנו מתקררים, לא זו הדרך.