מעט שמן תחת דבר יבש שהונח לחימום בשבת

שאלה:

בהנחת דבר יבש מבושל כ"צ על קומה שניה בשבת, האם ניתן לשים מעט שמן תחתיו, על מנת שלא ידבק. מתוך הנחה ש- א. שמן קנולה בסוף תהליך זיקוק עבר חום של 250 מעלות. ב. להחשיב את זה כמיעו ממש בתוך הדבר היבש שהוא טפל לו

תשובה:

שלום רב

שלום וברכה

אין לתת שמן כלל, בפוסקים התירו את מעט לחלוחית השמן שנמצא על קוגל, אבל נוזל שממש ניכר לעין אסור לשים בשום אופן. ומה שהתבשל קודם לן אינו מועיל, שהרי בלח שנצטנן יש איסור, כמבואר בשו"ע סי' שיח סעי' ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו שיטתו הידועה של הגר"ע יוסף שמאכל שרובו יבש מותר להניחו בשבת ואין בו איסור בישול, אבל כידוע חלקו עליו כל פוסקי דורנו בזה, והכרעתו זו מנוגדת גם לדעת המשנה ברורה [כבר ציינו למחלוקת זו בהרבה תשובות כאן באתר], ובהתאם לכך ענינו.