ייחוד כשאם ובנה בבית

שאלה:

אימי היא אלמנה ויש בת בחורה נוספת שגרה בבית. אחי בן 20 מביא לעיתים חבר הביתה לישון, האם יש בזה חשש ייחוד? אם כן- האם יש פתרונות.
אודה אם תוכלו לנמק בבקשה.
תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהאח גם בבית, הוא נחשב שומר ומותר. ואף שבלילה יש צורך בשני שומרים ולא די באחד, בנוגע לאם ובת, ראה נטעי גבריאל כא, יג, שמביא דעות חלוקות בענין אם אחת נעשית שומרת לשניה, כך שהמיקל יש לו על מה לסמוך. כמובן שלכתחילה טוב יותר להחמיר, וגם מצד גדרי הצניעות כדאי להחמיר בזה, אבל אם האח לא מבין את זה יש על מה לסמוך להקל.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1