חשש ריבית בגביית עלות סליקת האשראי מהלקוח

שאלה:

בעסק שלנו ישנה אפשרות לתשלום בכרטיס אשראי, ומאחר ואנו עסק קטן העלות של הסליקה יקרה יותר מעסקים רגילים, וע"כ אנו מעוניינים להעביר את העלות על הלקוח, וכך תבנית המחיר:
על כל עסקה גובים 2.2 % + מע"מ
ובעסקת תשלומים על כל תשלום נוסף מעבר לתשלום הראשון תוספת של 0.75 %
וכלל הכסף נכנס לחשבון העסק מיד למחרת.
האם אכן אפשר להוסיף ללקוח את מחיר הגבי הנ"ל בנוסף לבסיס העסקה או שיש בזה ריבית, והאם יש לחלק בין סליקה בתשלום 1 או בתשלומים.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה בעל העסק מקבל את מלוא התשלום [מהאשראי] מיידית ולא בתשלומים, ואצלך אין שום הלוואה, ולכן לא שייך אצלך שום איסור ריבית. החשש לאיסור ריבית מתחיל עם הלקוח מול האשראי. ולכן מותר לכתחילה לדרוש מהלקוח את העמלה שאתם משלמים לחברת האשראי.

בהצלחה.