הכשרת בתי מלון לכשרות מהודרת

שאלה:

שמעתי בעבר שהרב אלישיב זצ"ל הורה שאם יש מלון בהכשר רבנות רגיל ורוצים להפוך אותו להכשר יותר טוב
יש להכשיר את כל הכלים,האם כל הכלים לפני ההכשרה בגדר של כלים טרפים ומי שאכל בהם
יש לו דין של אוכל נבלות וטריפות עם כל המשתמע בדבר על אף שיש שם הכשר של רבנות,אשמח לדעת מי מדבר בזה והיכן זה כתוב בתודה מראש אליהו

תשובה:

שלום וברכה

אין להחשיב אדם כזה כאוכל נבלות וטרפות, לגבי הכשרת המקום ובכלל, ראה כאן מאמר מפורט של הגאון רבי אברהם הכהן, חבר בית ההוראה, שהוא אחד המומחים הגדולים בעניני כשרות בתי מלון היום, ועוסק בענין בפועל.