אבל אם רשאי להתפלל לפני התיבה בראש השנה

שאלה:

האם לאבל על אביו בתוך השנה – {מותר/יכול /כדאי/ רצוי שלא/שכן לכתחילה ובדיעבד }- מותר להיות שליח ציבור בימים נוראים. כאשר מצד אחד הגבאים והציבור רוצים בו. ומאידך אם הוא לא ייגש לעבור לפני העמוד יימצאו וייגשו אחרים מהציבור? {זה לא מצב שאין אפשרות לבעל תפילה אחר!}
אשמח לקבל גם מקורות

תשובה:

שלום וברכה

אסור לאבל על אביו תוך י"ב חודש לעבור לפני התיבה בראש השנה, אלא אם כן אין שם חזן אחר. אמנם, אם יש אמנם אדם אחר, אבל אין קולו ערב כמוהו, והציבור חוששים שהתפילה תהיה פחות יפה, או שהחזן השני אינו ירא שמים כמוהו, מותר.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' תקפא ס"ק ד ומטה אפרים ואלף המגן שם.