התרת נדר

שאלה:

אישה שהרופאים אמרו שיש חשש למחלה ולכן ישלחו את התוצאות לבדיקת מעבדה. בזמן ההמתנה לבדיקות היא נדרה שאם התוצאות יהיו טובות היא תתפלל לה' מעתה ועד עולם רק על ענייני בריאות ותו לא. האם היא יכולה להתיר את הנדר? היא רוצה להתפלל על פרנסה…

ומה הדין אם היא אמרה בלשון נשבעת?

תשובה:

בודאי יש להתיר נדר כזה. איך ניתן לחיות בלי הקשר בכל דבר עם בורא העולם?! והפתח יהיה שהנדר נעשה מתוך לחץ ופחד. גשו לרב בית הכנסת שיסדר התרה.