שכירת קבלן גוי שיעבוד בשבת בבית הישראל

שאלה:

שלום רב.

האם ניתן לשכור קבלן גוי לעבודת תחזוקה מסויימת
והוא לאחר בחינה מקצועית על דעת עצמו הגיע למסקנה שחייב לעבוד בשבת (הוא מתחייב להעסיק בשבת רק גויים).
האם ניתן לכתחילה לשכור קבלן כזה?

בברכה שי

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע במה מדובר, אבל אם העבודה היא בבית הישראל, או במוסד של יהודי או חנות, אסור לעשות אפילו בקבלנות כאשר הגוי עושה על דעת עצמו, משום מראית העין. תפרט יותר ונראה אם יש פתרון.

מקורות:

רא בהרחבה בשו"ע בסי' רמד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב.

    זה מעין מדרחוב פרטי משותף למספר בתים (לא כולם שומרי שבת).
    נוצר שיפוע (לא מסוכן)
    יש תכיפות לסיים את העבודה מהר ככל האפשר.
    הקבלן אמר (ברצינות) שהוא מוכן לשים שלט גדול שלא עובדים יהודים במקום בשבת.
    התשלום לקבלן מכסף שנאסף מכל הדיירים ברחוב.
    אין בנמצא קבלן יהודי שומר שבת שיכול לעשות את העבודה הזו.

    בברכה.