לפרנס את הבנים האברכים מכספי מעשר?

שאלה:

שלום כבוד הרב
בן אדם שצריך לעשות מעשר הוא יכול להביא לבנים שלו הנשואים שלומדים בכולל או שאין להם מספיק?
אם אפשר עד כמה אפשר להביא ? רק לדירה או גם לאוכל? רכב? עד כמה אפשר להוציא מהמעשר?
יונתן

תשובה:

שלום וברכה

אם הבנים נזקקים לכספי צדקה בודאי ניתן לתת להם ממעשר כספים, אדרבה זו הצדקה המהודרת ביותר, שהרי הקרוב קרוב קודם! בפרט שהם תלמידי חכמים.  רק הכל תלוי במצב, אם יש להם מספיק, האשה עובדת נניח טוב ואין הרבה ילדים, אין טעם לתת להם ממעשר… אבל אם הם חיים בדוחק כדרך בני תורה בזמנינו, בהחלט יש לתת להם, ואדרבה, לאוכל יותר טוב מדירה אבל גם דירה זה טוב.

כמובן שאם אתה משופע בפרנסה ואתה יכול לתת יותר, אין טעם לתת לבנים ממעשר, ובכך "לגמור עם המצוה", תן כפי יכולתך, גם לילדים וגם לעניים אחרים…

בהצלחה רבה ורוב נחת.