האם לעבור לבית ספר דתי?

שאלה:

כבוד הרב שלום,
הוריי לא דתיים אך אני כן.
למדתי עד כיתה ו' בבית ספר דתי ולאחר מכן רשמו אותי לבית ספר חילוני מכיוון שהבית ספר הדתי בעיר גרוע ורמה לימודית נמוכה. לאחרונה שמעתי על בית ספר דתי טוב מחוץ לעיר והוריי מסכימים אך עדיין מנסים תמיד לשכנע אותי להישאר ושיהיה לי קשה כי צריך לקום מוקדם וליסוע באוטובוס. אני חושש שיהיה לי קשה ושלא אצליח לקום בבקרים כי מתחילים ב7.30. מה הרב ממליץ לעשות להישאר בחילוני או למרות הקושי לעבור לדתי?

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שלא קל לך כבחור דתי ללמוד בבית ספר חילוני, כאשר כל הסביבה שלך אינה דתית. אמנם לא צריכים לקום מוקדם כמו בביה"ס הדתי, אבל בכל זאת לא קל.

כאשר משקללים את המכלול ברור שאין ספק שעדיף לעבור לביה"ס הדתי, הניסיונות יהיו מטבע הדברים פחות קשים, אם כי ברור לי שבחור כמוך אמור להיות טעון בנחישות ועקביות. ממש לא קל ללכת נגד הזרם, נגד הסביבה. אבל כבר אמרו חז"ל לפום צערא אגרא. אין ספק ששכרך הרבה מאד. ולכל זה יתווסף עכשיו גם הקימה המוקדמת יותר. אבל ברור ששכרך בצידה, והקב"ה ימלא את משאלותיך השאיפותיך הברוכים!

הרבה הצלחה