האם טלפון נחשב מוקצה מחמת חסרון כיס?

שאלה:

האם כיום טלפון זה מוקצה מחמת חסרון כיס למשל איפון? ואם כן מה לעשות כאשר מפריע לי בשבת כי כיונתי שעון מעורר בשבת ולכסות אותו לא עוזר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

טלפון פשוט הוא כלי שמלאכתו לאיסור ולא מוקצה מחמת חסרון כיס, אבל טלפון שחסים עליו, שלא יגעו בו ילדים, ויש לו מקום שמור ולא סתם מניחים בכל מקום, הוא אכן מוקצה מחמת חסרון כיס, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' שח, ולכן זה באמת לא רעיון טוב להשאיר אותו כשעון מעורר בשבת. באופן כללי לא כדאי לטלטל טלפון בשבת כשיש חשש השטלטול ישנה בו דברים על הצג – סימוני קליטה וכדומה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. טלטול מוקצה עם הרגל ולא ביד נחלקו בו כידוע הדעות, המשנה ברורה מיקל וכך נהגו. אבל לכתחילה למה להכנס לשאלות, תעשה שעון מעורר אחר.