אכילת בשר אחרי חלב

שאלה:

שתיתי קפה חם וישר אחרי זה אכלתי בשרי. אני מאוד מתחרטת על זה מה לעשות כדי לכפר?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין די לקנח באכילת דבר קשה ומעט מים, ומותר מיד לאכול בשר, לכן, אם נניח התחלת לאכול תפוח אדמה, ומי אחר כך בשר, מעיקר הדין זה נחשב קינוח. אולם רבים נוהגים להמתין חצי שעה הנהגה זו אינה מחוייבת מן הדין ואינה אלא מידת חסידות, ומקורה בזוהר פ’ משפטים, והובא בש”ך יו”ד סי’ פט ס”ק טז, אבל היא ההנהגה הרווחת וכדאי מאוד להקפיד בה. בשו”ת יחוה דעת ח”ד סי’ נח כתב, שמי שנהג בכך ורוצה להפסיק צריך התרת נדרים, אולם, אם נהג כך בטעות משום שחשב שזהו חיוב גמור, רשאי להפסיק בלא התרת נדרים.