שרשרת זהב שנמצאה בבניין משרדים

שאלה:

שלום לרב שליטא. עובד בבניין מישרדים מצאתי בלובי שרשרת עם תליון זהב מסרתי לשומר והוא טוען שתוך שבועיים אם לא יידרשו את האבידה הוא ימסור לי אותה מה הדין. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סימן על גבי התכשיט, או שהתכשיט מעוצב בצורה ייחודית, נחשב לסימן ויש להכריז עליה. ואם לא איתרו את המאבד יש לשמור את המציאה. ואם אין סימן על גבי התכשיט, והתכשיט לא מעוצב בצורה ייחודית, נחשב לאבדה שאין בה סימן, והרי היא של מוצאה.

בהצלחה.