שנת אבל – לעבור לפני התיבה או להתפלל בכוונה

שאלה:

שלום רב
אני בשנת אבל על מור' אבי
עד לפטירתו היתי עולה להתפלל כשליח ציבור לעתים רחוקות מאוד
נהגתע להתפלל עמידה 15= 20 דק'
ומאז הפטירה אני מרבה לעלות כשליח ציבור מתוך הבנה למעלת עבור אבי. הדבר בא כמובן על חשבון כונה בתפילה והארכה בתפילה
מה עדיף בשביל מור אבי עליה כשליח ציבור או התחלת תפילה 18 עם הציבור עם כוונה והארכה
תודה על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

מהניסוח של שאלתך "מור אבי" אני מבין שאתה ספרדי? אם אני צודק בכך, הרי שבני ספרד כלל לא הקפידו לעבור לפני התיבה בשנת אבל, המנהג הזה הרבה יותר פשט בקהילות אשכנז! מה שכן הקפידו מאוד זה על אמירת הקדיש. לכן אם תסיים שמונה עשרה לפני תחילת הקדישים, ותאמר את הקדישים שלפני התפילה ולאחריה, אני חושב שאתה מקיים בכך את מנהג הספרדים בענין זה.

מקורות:

על מעלת התפילה לפני התיבה ואמירת הקדיש ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בהמשך לפניתי הקודמת
    בהתחלה בהחלט היה קשה לי להיות שליח ציבור אך היום 4 חודשים אחרי זה בסדר.
    שהרי גם בספרי הלכה ספרדים ילקוט יוסף למשל כתוב כי מי שיכול וראוי רצוי שעלה כשליח ציבור בשנת אבל
    שאלתי בנקודת הזמן הזו שתפילה כשליח ציבור יותר זורמת אצלי מה עדיף שליח ציבור או חזרתי להתפלל עמידה בכוונה יותר ואף ארוכה באופן משמעותי כ15 -20 דק' כפי שצינתי בפניתי הקודמת מקווה כי שאלתי ברורה. תודה על תשובתכם

  2. תעשה לפי הרגשתך, ביום שאתה מרגיש שאתה באורות ורוצה להתפלל בכוונה תתפלל ארוך, וביום שאין לך רצון מיוחד לזה תעבור לפני התיבה, אחרת יתכן שגם כוונה מיוחדת לא יהיה..

  3. אם זה כה משמעותי, לא יעלה. אף כי לדעתי זה לחץ של הפעמים הראשונות וכשיתרגל לשמש כחזן, אם ישעה זאת במקום של בני תורה שלא מאיצים בו כל הזמן לגמור, אזי אדרבה, יכוון יותר. אבל הכל לפי הענין.