צפייה בשידור שהוסרט בשבת

שאלה:

שלום: האם מותר לשמוע ביום חול תכניות רדיו שהוקלטו ושודרו בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בדבר שניתן היה להקליט גם אחרי שבת, כל שעובר הזמן שניתן היה להקליט זאת, נניח לוקח חמש שעות, אזי חמש שעות לאחר צאת השבת מותר להסתכל. אבל דבר שלא ניתן היה להקליט לאחר השבת, למשל צילום טלויזיה של ליקוי לבנה שקורה בליל שבת, במוצאי שבת כבר אין ליקוי לבנה ואי אפשר לצלם… זה אסור לעולם, כך הורה הגרי"ש אלישיב. הרעיון בזה הוא שאסור ליהנות מחילול שבת. דבר שניתן היה לעשות כבר לאחר השבת, אין הנאה, אבל מה שאי אפשר לעשות במוצאי שבת יש בו הנאה לעולם. ממילא משחק כדורגל שנעשה בשבת והוסרט בשבת, כיון שלא ניתן היה להסריטו אחר שבת, כי המשחק כבר נגמר… אסור להביט בו.