מעשר כספים חפץ במקום כסף

שאלה:

אני מתעסק עם פרות, אם אני רוצה להוציא מעשר כספים עם פרות, אני חייב להוציא מעשר נגיד 100 דולר, אני מוציא 100 דולר פרות של המחיר שזה עולה לי, או מהמחיר שאני מוכר את זה???

תשובה:

שלום וברכה

אם יש מחיר מאוד קבוע אפשר לתת מעשר את עצם [הפירות או הפרות, לא הבנתי..] ולא משנה כמה זה עלה לך, אבל אם אין מחיר קבוע, אתה מוכר קילו ב10 ש"ח ויש מוכרים ב7 ש"ח, לא ניתן לומר שכאשר אתה נותן קילו נתת 10 ש"ח…