חנוכת בית

שאלה:

שלום ,אנחנו גרים בביתנו החדש כבר שנה+3 חודשים ועדיין לא עשינו חנוכת בית.
האם זה תקין לעשות עכשיו?ומי מומלץ שיהיה אחראי ושיעשה את הברכות?

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב לעשות חנוכת הבית, אבל אם תרצו לעשות וזה חשוב לחנוך את הבית בדברי קדושה ולהודות לה', תעשו סעודה קטנה ותודו לה' יתברך, עם אמירת מזמורי הודיה כמו מזמור שיר חנוכת הבית ולספרדים יש מנהג לומר זוהר. כדאי להשיג חוברת שיש בה את כל הנ"ל. לא הבנתי על אלו ברכות אתם מדברים? מה שהכי חשוב זה לא להיות בבית אפילו לילה אחד ללא מזוזה אני מקווה שזה בסדר…

בהצלחה רבה וישוב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתך.בעניין המזוזה כמובן ששמנו מזוזה לפני הלילה הראשון שישנו בבית.
    מבחינת הברכות התכוונתי האם צריך להביא רב שיעשה את כול האמירות ואת הזוהר?
    עניין החנוכה יושב לי על הלב כי יש לנו גם בעיה בשלום בית ביני לבין בעלי אז אני חושבת שאולי זה קשור לכן אני לא רגועה בעניין.מה דעתך?

  2. לא צריך להביא רב, אבל שיהיה מישהו שיודע מה לומר ואיך לומר דבר תורה, אינני מכיר אתכם לדעת אם אתם יודעים בעצמכם.. העיקר שיהיה ביניכם רק שלום ושמחה תמיד! עשו כל מאמץ לבוא האחד לקראת השני ולהתייעץ לפני שזה נעשה כדור שלג מתגלגל, הנושא אינו סגולות וחנוכת הבית, אלא הרבה הרבה השקעה, ויתור, שיחות משותפות, יציאות נינוחות משותפות, ורצון לעשות טוב. בהצלחה.