הפסק טהרה ובדיקות לאחר לידה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני 6 שבועות אחרי לידת בן זכר
היום בבוקר עשיתי בדיקה ראשונה והיא יצאה תקינה צריכה לעשות הפסק או להמשיך לבדוק ואז אחרי שבוע לטבול?

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד גם בדיקה בבוקר נחשבת הפסק טהרה, אם היתה לשם מצוה ולא רק כדי לראות אם כבר אפשר לפסוק בטהרה [שאז זה לא מועיל כי לא מדקדקים לעשותה כראוי] אבל לכתחילה עושים רק אחרי פלג המנחה, לכן יש לעשות שוב, עם בדיקת מוך בין השמשות הכל כראוי וכיאה.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל אמרו לי שלא צריך לעשות מוך בגלל הלידה. בכל מקרה גם בצהריים עשיתי בדיקה נוספת והיא יצאה תקינה
    אפשר להמשיך לעשות בדיקות בוקר ערב שבוע ואז לטבול יום שני הבא?