בישול עצמות עוף בשבת

שאלה:

שלום לרב
בדין בישול עצמות בשבת. ישנם פוסקים הכותבים שאם אינו מתכוון לבשל עצמות ואין לו צורך בהם- מותר לשים שמיכה על הקדרה (כ"כ בילקו"י). שאלתי מה הכוונה אינו מתכוון לבשל: אם אינו מתכוון לבשל בשביל עצמו אבל בשביל בן משפחה הדבר אסור? בקיצור: הדין הולך לפי משפחה או לפי האדם? כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין הבדל בשביל מי מבשלים! הרעיון הוא, שדבר שלא מחשיבים וזה בעצם זבל לא שייך בו בישול, אבל אם אתה מעוניין לרכך את העצמות לצורך אכילה של מאן דהוא, ודאי יש בזה איסור בישול גמור.