תריס שהתקלקל בדירה שכורה

שאלה:

שלום,
יש לי דירה להשכרה, כשהדיירים הקודמים עזבו התריס בחדר ילדים היה בלוי ממש, ואמרתי לדיירת שזה מאוד בלוי והולך להיקרע, אז היא אמרה לי אני צריכה לתקן מה שקרוע ולא מה שבלוי, יש לציין שזה התבלה כתוצאה ממשחק של הילדים שלה שכל הזמן שיחקו עם זה, חודש אחרי שהם יצאו החבל נקרע, מה שהיה ענין של זמן, השאלה מי צריך לשלם את זה, אנחנו הדיירת הקודמת או הדיירת החדשה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

השוכרת החדשה שקיבלה תריס בלוי, ודאי שלא צריכה לשלם כיון שקיבלה תריס לא תקין. ואדרבה יכולה לחייב את המשכיר שתתקן לה את התריס.

לגבי חיוב השוכרת הקודמת – אם הבלאי נעשה משימוש סביר של השתמשות רגילה, פטור השוכר. אם הבלאי משימוש לא סביר, חייב השוכר. ולכן אם המשכיר יוכיח שהבלאי לא משימוש סביר יוכל לחייב את השוכר לשלם.

בהצלחה.