עונה בינונית והפלגה יחד

שאלה:

בסדר
שלום לכבוד הרב.
אני קצת מסתכלת הפעם לחשב ימי פרישה כי קיבלתי את המחזור החודשי גם בלילה וגם בל' לחודש. מתי אצטרך לפרוש בעונה בינונית וביום החודש אם קבלתי את המחזור האחרון בתאריך ל' אב בלילה (אור ל א' תשרי) ואם הפרישה היא בלילה כמו שאני מבינה רציתי לשאול אז מתי לעשות את בדיקת הפרישה?!
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד לא קבעת וסת בשלוש פעמים, תמיד מחשבים את כל האפשרויות ההלכתיות הרגילות, שהן הפלגה חודש ועונה בינונית, ואם ההפלגה והעונה הבינונית הן יחד, אזי יהיו יחד… בכל פעם שהעונה היא בלילה בודקים בלילה לפני שהולכים לישון, ולכתחילה כדאי גם לבדוק מיד בבוקר כשקמים למחרת, ובדיקה זו יכולה להיות קלה יותר כדי שלא להפצע מריבוי הבדיקות [שכן עיקר הבדיקה היא בעונה עצמה]. אלו שמחמירים כדעת הכרתי ופליתי לפרוש בעונה בינונית כל ה24 שעות, וכך ראוי לנהוג, גם במקרה זה יש לפרוש גם ביום השלושים ביום. כמו כן אלו שמחמירים לפרוש גם ביום ה31 כדעת החוות דעת, יפרשו כך – עיקר הפרישה בלילה, וביום כדעת הכרתי ופליתי הנ"ל. כמובן לנוהגים לפרוש גם כאור זרוע יש לפרוש ביום שלפני העונות.