מסטיק לפני תפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפי מה שכתב במשנ"ב סק"מה סימן צ- שלא יהיה מגולה מפני הכבוד והרוצה שלא ירוק תדיר בבהכ"נ ילעוס קודם כניסתו שורש מתוק שקורין לאקעריץ (ואף בבוקר שרי דלא שייך בזה גאוה וגם אין מכניס לגופו) אבל בעיה"כ ובעט"ב אסור שישאר המתיקות בפיו וכשבולע הרוק בולע המתיקות- האם מותר יהיה ללעוס מסטיק הרי גם הוא לא נכנס לגוף?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יתכן שמסטיק הוא כן גאווה, אבל אם המטרה היא כדי למנוע את הרוק או ריח רע – מותר.