מניעת הריון

שאלה:

שלום וברכה

אני אמא ל2 ילדים בן ובת כשהקטנה בת שנה ושלושה.
עד עכשיו היה לי מניעה מההנקה וברצוני למנוע לפחות עד שנתיים(בילד הראשון נכנסתי להריון בגיל שנה ושלושה )
ברצוני למנוע על מנת להמשיך להניק ובנוסף איני מוכנה להריון נוסף מבחינה רגשית ובריאותית(זקוקה לאימון רצפת אגן)
האם זה בסדר למנוע לפי כל הדעות(גם לפי דעת חבד)?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה להמשיך למנוע עד שנתיים. אני לא חושב שיש בזה דעות פסוקות החלוקות בין הציבורים והמנהגים השונים. בסיטואציה כזו שקיימתם פריה ורביה, הנושא הרבה יותר קל. בנוסף לעובדה שאת מניקה ועד שנתיים את נחשבת למינקת (במקרים מסויימים אפילו אם את לא מניקה בפועל). שמעיקר הדין היא נחשבת ל"מסולקת דמים", את יכולה למנוע היריון.

רוב נחת