מחליטים לעזוב באמצע נזדקק להקנס בקנס

שאלה:

אנחנו זוג עם ילד רשמנו למשפחתון בשנה שעברה .
והחלטנו להמשיך גם בשנה הבאה תשעט
ההחלטה נפלה בפסח וחתמנו חוזה בחוזה היה כתוב שם מחליטים לעזוב באמצע נזדקק להקנס בקנס
בתחילת תמוז החלטנו לא להמשיך והגברת מבקשת שנשלם על שלושה חודשים קנס
מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

פעמים שיש בהתחייבות הקנס משום אסמכתא – ולא חל ההתחייבות. ופעמים שחל ההתחייבות או בגלל שהקנס נכתב בלשן שמסלק אסמכתא, או מסיבות אחרות. לכן יש לבדוק את הכתוב בחוזה, ולראות האם חל התחייבות הקנס.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רז.