מזוודה שנפלה בים

שאלה:

שלום לרב.

שני אנשים שהיו על ספינה , ולאחד היתה מזוודה מלאה בכסף , והמזוודה נפלה למים , האדם שהיה לידו קפץ למים מיד והציל את המזוודה , אולם כשנפלה המזוודה למים לא התייאש במחשבתו הבעלים , ואמר ברגע שיגיע לחוף , ישכור צוללנים ויביאו את המזוודה , האם זה שקפץ למים זכה במזוודה או שצריך להשיב לבעליה ?!

יום טוב .

תשובה:

שלום וברכה,

אם המזוודה הייתה בסיכון גבוה שלא ניתן להצילה כלל, והמציל התכוון לזכות לעצמו במזוודה, הרי המזוודה של המציל – שזכה מן ההפקר. אבל אם בעל המזוודה יכול להציל את המזוודה על ידי שכירות צוללנים, אין המזוודה הפקר, ולכן המזוודה שייכת לבעליה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפא.