להתלונן במשטרה על חסימת מעבר לכלי רכב

שאלה:

שלום וישע רב, שאלה: יש לנו מתחם של חניות לחמשה בנינים, יש לנו שתי כניסות למתחם, כל כניסה מרחוב אחר, אחת הכניסות למתחם עוברת מתחת לבניין, וזה זמן רב שהחליטו דיירי הבניין שלא מוצא חן בעיניהם שהרכבים יעברו מתחת לבניין שלהם, התחילו לחנות במעבר וחוסמים את הכניסה למתחם, שאלתי היא האם מותר לגשת למשטרה כדי להגיש תלונה על כך.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית יש לתבוע בבית דין, ואם לא ירצו להגיע לבית דין בית הדין יתנו רשות להתלונן במשטרה.

בהצלחה.

נימוקים:

כל תביעה שיש אפשרות לתבוע בבית דין – שאינה תביעה פלילית, ואין הנתבע סרבן – יש לתבוע בבית דין. תביעות שב"ד לא יכולים להעניש, או שהנתבע מסרב מותר לתבוע בערכאות או במשטרה.