חישוב מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני מעוניין לשאול שאלות לגבי מעשרות.
אנחנו קיבלנו פיצויים בשל נזק רפואי שגרם למותו של התינוק שלנו , הסכום הינו 250,000 ש"ח.
האם ניתן לפתוח חשבון בנק על שם אחד הילדים שקרוב לוודאי שתוך שנה יתחתן , או שעדיף לתת בינתיים לגמ"ח שיעשה בו שימוש עד שנצטרל את הסכום , או שבכלל לא ניתן לשמור למעשר חתונה עבור הילדים ?

שאלה שנייה היא , הכנסות מעבודה כעצמאי , לאותה מטרה , רק שהבעייה היא שלר ניתן לדעת מה הרויח נטו של ההכנסות מעבודה , מפני שרואה החשבון שמגיש את הדוח מקבל תשובה לגבי המיסים , לאחר כמעט שנתיים.
וגם לגבי השאלה הראשונה, אינני יכול לאמוד בדיוק מה היו ההוצאות של כל הנסיעות,תרופות,הפסדי ימי עבודה, חוץ מחוות דעת ועמלת עו"ד שאני יודע מה היו ההוצאות.

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הצטערתי לקרוא על האסון שפקד את ביתכם, יתן ה' שתדעו רק נחת ושמחות כל הימים!

כדאי להפקיד בינתיים בגמ"ח, ובזכות מצות החסד ימצא בינכם את זיווגו המתאים לו במהרה.

מה שמומלץ לעשות כעצמאי, הוא להעריך את המעשרות בערך ולתת, וכשיודעים באופן ברור לעשות חישוב מחודש ולדייק את זה לכאן ולכאן.

בנוגע לפיצוי הנ"ל מה שאי אפשר לדעת אי אפשר, ולכן הייתי מציע, כיון שבלאו הכי הכוונה שלכם להפקיד בגמ"ח עד שתזדקקו להשאת הילד, הרי הכסף נשאר לצרככם… אז אין כל כך ענין לדקדק, תתנו כאילו לא היו הוצאות משנה אלו שלא ניתן לזכור אותן ולא הפסדתם כלום, שהרי בלאו הכי החתונה תעלה לכם הרבה יותר…