חימום אגב הנאה לגוי

שאלה:

בס"ד

שאלה נוספת בעניין גוי!
משפחה או מוסד (תלמידים) ששכחו לחמם את המרק בשבת ויש גוי שעובד במקום האם מותר לו לחמם (להדליק אש ולאחר מכן לכבותה) את הסיר מרק של המוסד אגב זה שהוא יאכל מנה מהמרק?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא עושה זאת עבור היהודי אסור, אא"כ הוא אכן מעוניין לאכול מהמרק וזו לא סתם הערמה… וכמובן לא יגידו לו לחמם אלא ברמז שלא בדרך ציווי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חבל שהמרק קר, אני בטוח שהיית יכול מאוד ליהנות ממנו… אבל לשים לב שלא יהיה הערמה, כי כאן שיש הנאה לא מספיק שלא תהיה אמירה, צריך שהוא אכן ממש יחמם בשבילו ולא בשבילכם!