אכל מזונות ונמלך לאכול עד כדי קביעות סעודה

שאלה:

שלום
אדם שאכל כמה בורקסים באופן שלא מגיעים לשיעור קביעות סעודה, ולכן לא נטל ידיים בכלל, ותוך כדי האכילה רצה להמשיך לאכול עוד מאפים עד שיגיע לשיעור קביעות סעודה. האם בעת שרואה שמגיע לשיעור קביעות סעודה עליו לקום ולעשות נטילת ידיים עם ברכה? ויברך אח"כ ברכת המזון?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש במה שלפניו שהוא מתכוין לאכול, שיעור של קביעות סעודה, נוטל ידים ומברך המוציא, אבל אם השיעור קביעות סעודה הוא רק בצירוף מה שכבר אכל, מברך ברכת המזון אבל ללא נטילה וברכת המוציא.

מקורות:

משנה ברורה סי' קסח ס"ק כו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מזכרוני לדעת המשנ"ב בשעה"צ שם כיוון שאין לך נמלך גדול מזה אז יש לחייבו שוב בברכה ראשונה של בורא מיני מזונות. בברכת התורה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. לא מדוייק. הוא טוען שזה תלוי בסיטואציה, שאם היה נמלך גמור חוזר ומברך ואם לא אינו חוזר, וידוע שהיום כמעט ואין נמלך כי דרכנו להתגלגל מאכילה לאכילה, וכן הורה בהרבה סיטואציות הגרי"ש אלישיב.