צואה של כלב

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.במידה שאדם מגדל כלב בבית ויש לו מיטה קטנה בשבילה והכלבה עושה צרכים על המיטה,במידה שזרקו את הסדינים של המיטה ושמו אותה בשמש שהריח יעלם בלי שטיפה ובאמת אין לה רושם של ריח מאחר שזה נתפס בעיקר בסדינים ולא במיטה יהיה מותר לשבת ללמוד ליד המיטה הזאתי?
2.במידה שאדם רגיל להגיד מילה בצחוק בשפה אחרת ולאחר זמן גילה שהמילה הזאת קללה האם מה שכתוב בגמרא שאם אדם מקלל אפילו גזר דין של 70 שנה לטובה נהפכים לו לרעה [בעיקרון שמעתי שאומרים משהוא כזה שכתוב כולם יודעים למה כלה נכנסת לחופה אבל כל המנבל פיו ואומרו אפילו גזר דין של 70 שנה לטובה נהפכים לו לרעה]
3.במידה שלאדם בגינה יש מקום שבו כלב עושה צרכים או שהולך ברחוב ושומע שיעור בפלאפון ומהמקום שלו רואה את זה אבל שזה רחוק מותר לו ללמוד ליד זה

תשובה:

שלום וברכה

אם כבר אין ממשות וריח זה בסדר.

כיון שהיה שוגג אין חשש, העיקר שמכאן ולהבא ישמור על פיו.

מותר, אם זה בריחוק ארבע אמות ממקום שכלה הריח.