יום כיפור

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

1) האם בסליחות שיש ביום כיפור של ערבית או שחרית וכו… יש קטע שהחזן צריך לשבת ? אם כן איזה קטע ומהיכן עד היכן?
2) מתי צריך שיהיה סומך ביום כיפור? והאם זה חובה? והאם סומך זה חזן עם עוד אדם (סה"כ 2)?
3) האם הקהל עונה אמן לאחר כל פסקה בפיוט
אֱלהֵינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם שְׁמַע קולֵנוּ וְקַבֵּל תְּפִלָּתֵנוּ בְּרָצון:
אֱלהֵינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם אַל תְּאַבְּדֵנוּ בְּארֶךְ גָּלוּתֵנוּ:

תשובה:

שלום וברכה

  1. למיטב ידיעתי אין קטע כזה, אבל אני לא מספיק בקי בנוסח התפילה של הספרדים.
  2. אין חובה, זה פשוט עוזר לחזן שבסליחות מישהו אחר עושה את הפיוטים, כדי שלא יתאמץ יותר מידי. חלקי התפילה המחוייבים חזרת הש"ץ עצמה וכו', עושה החזן עצמו.
  3. תשאל אצל מי שבקי יותר בנוסח התפילה, אחד מותיקי הקהילה, אני לא בקי בנוסח הספרדי.