האם לקצר בתפילה לצורך קירוב רחוקים?

שאלה:

בס"ד

סליחה שלא כתבתי בשאלה הקודמת אני מדבר על נוסח ספרדי.
שאלות נוספות אם אפשר:
1)האם יש הבדל בין הסליחות של ערבית לשחרית למוסף ולמנחה של יום כיפור?
2) אנחנו מארגנים מניין לציבור רחוק מאוד. מה אפשר לקחת מהסליחות שהם חשובות ומה אפשר לקצר? והאם יש אפשרות לא לומר סליחות בכלל?

תשובה:

בנוגע לשאלה הראשונה תסתכל במחזור התפילה.

בנוגע לשאלה השניה ההשקפה שלי מאז ומתמיד שבית הכנת לא צריך לבוא לקראת האנשים, אלא אנשים יגידו מה שירצו. כלומר, אתם תקיימו תפילת יום כיפור כפי כל המנהג וכל מה שרגילים לומר, ותעשו זאת בכוונה רבה ובהתלהבות, וכל אחד ישתתף בזמנים הנוחים לו. אמנם יתכן שיהיה נוכח בחלקים הפחות משמעותיים, אבל ילמד שבית כנסת זה לא משהו גמיש כזה… היהדות עצמה היא בלי פשרות, והיא חזקה ואותנטית, אלא שהוא עושה לעצמו הנחות… בחשיבה לעתיד, זה יחזק אותו יותר.

בהצלחה רבה!