קשר אסור עם הגיס

שאלה:

הרב שלום,
אני אשה נשואה, מקפידה על הלכות. לאחרונה נהיה לי קשר קרוב עם גיסי ולצערי הרב נפלנו בשמירת נגיעה (נגיעות של חיבה בלבד) לא חשבתי שאפול בדבר כזה אי פעם. שנינו יודעים את חומרת הדבר ומנסים להתגבר על התאוה, אבל תמיד אחרי כמה חודשים שמצליחים לשמור ולא להפגש כאשר אין אנשים נוספים בסביבה- שוב נופלים. (לא להפגש זה בלתי אפשרי כי אנחנו משפחה ותמיד יוצא להפגש)
עצוב לי מאד שאני נכשלת בדבר כזה, מה גם שזה לא מפריע לבעלי- דבר שלא עוזר לי לשמור יותר.
אני יודעת שאין אפוטרופוס לעריות, למרות שלא חושבת שנגיע למצב חמור עד כדי כך, אבל גם נגיעות של חיבה זה חמור באשת איש.
אשמח מאד לעצה והדרכה איך לשמור ולא להכשל יותר.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ראשית לאור הסיטואציה הזו יש עליהם איסור מוחלט להיפגש כאשר אין אנשים בסביבה. שנית, את חייבת לומר לו באופן הברור ביותר, שאת מבקשת שזה לא יקרה שוב. רק אמירה נחרצת יכולה לסיים את הסיפור הזה. אחרת לא תעמדי גם בסיפא של דברייך. זה כמעט ברור לי. מספיק נשים חשבו שאפשר לעצור, או לעולם לא יגיעו לכך, ובסוף נפלו. בנוסף, את צריכה לדעת שכאישה נשואה הנגיעות חיבה הללו הם מצד עצמם איסור דאורייתא!

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. שלום הרב,
    אני מתביישת לשאול, אבל אם תוכל להדריך אותי איך להגיע עם עצמי להחלטה נחרצת שזה לא יקרה שוב?
    כבר כמה וכמה פעמים החלטתי וזה החזיק לזמן מה, אבל בשעת נסיון שוב נפלתי.
    לצערי אני חושבת שאני אוהבת אותו, ולא מצליחה להיות לגמרי חזקה עם עצמי. מה עושים?

  2. איסור מוחלט להפגש, נתקי איתו כל קשר!! את עלולה להביא על שניכם חורבן רוחני וגשמי כאחד, שאחר כך מצטערים עליו כל החיים וזה כבר לא ניתן לתיקון, לחתוך בצורה הכי קיצונית לצד השני!!! בהצלחה

  3. את חייבת להבין היטב את הבעיה של המכשול, אחרת המצב ידרדר. אין אפשרות אחרת. את חייבת נחרצות ונחישות. לא סתם לנתק את הקשר. לומר בנרצות שאת לא מעוניינת לראות אותו כאשר הוא לבד, נקודה. חיי המשפחה שלך קודמים לקשר המשפחתי עם הגיס, החיים הרוחניים שלך ושל משפחתך קודמים לקשר הזה. רק נחרצות ונחישות יעשו את הנתק לרציני.

  4. נכון. איך עדיף-
    להתקשר במיוחד כדי לומר זאת, או לחכות להזדמנות שממילא ניפגש?
    בזמן ניסיון נראה לי יהיה לא יעיל להחליט להגיד את זה.