כשרות משחת שיניים

שאלה:

האם צריך הכשר על משחת שיניים.
יש ברשותי משחת שיניים colgate, מוכרים את זה בכל חנויות המהדרין, ואין על זה שום הכשר. האם מותר להשתמש עם זה?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין חובה להכשר על משחת שיניים כיון שאין כוונה שיבלע ממנה משהו ואם יש בה דבר אסור הוא מן הסתם פגום, אבל כבר התקבל המנהג לצחצח במשחה שיש עליה הכשר, ואין להקל אלא בשעת הדחק.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. וואוו, איזה חידוש…
    "כבר התקבל המנהג לצחצח במשחה שיש עליה הכשר, ואין להקל אלא בשעת הדחק"

    למשחות המובילות אין הכשר כלל, פרודונטקס וקולגייט, וכמדומני גם אורביטול… ובהם כל העולם משתמש. כך שמה ז"א 'התקבל המנהג'?
    מה גם שבאיזה חברות בדיוק נשתמש?

    ייש"כ.

  2. אז זהו, שאכן על האורביטול לא הייתי בטוח, ולכן כתבתי רק 'כמדומני'…

    אבל אני עם פרודונטקס אלפיים שנה, ומצטער, לא מסוגל משהו אחר..
    ואין על זה חותמת כשרות אלא רק טקסט של הרבנות הראשית לישראל.. זה בסדר?

    ייש"כ.

  3. אמרתי כל מה שאני יודע, מעיקר הדין יש על מה לסמוך להקל, כמו כן לא צריך כשרות מהודרת, אני אישית משתדל להזהר במה שאני מכניס לפה.