ציור שמש / היסח הדעת בברכות / הרגשה מחייבת בדיקה?

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרב
1.שמעתי לגבי הדרכה לילדים- לא לצייר שמש מחייכת כי זה ממש סמל עבודה זרה רציתי לדעת אם זה בעייתי ומה המקור לחשש זה?
2.רציתי לשאול לגבי ברכות: אם כל היום אני נמצאת בבית. אם ברכתי לדוגמא על ופלה מזונות ואחרי שעתיים אני רוצה לאכול אורז- האם אצטרך לברך שוב מזונות?מה נקרא היסח הדעת- רק אם יצאתי מהבית וחזרתי/ישנתי?
שאלה נוספת-אם אני אוכלת חביתה וכוס מים, הבנתי שהחביתה לא פותרת את הכוס מים- האם זה נכון?
יש לציין שאני הולכת לפי הרב עובדיה זצ"ל.
3.שאלה נוספת- הרגש שאישה מרגישה- כמין לחץ על האיזור/כאב מקומי באיזור הבדיקה שלעיתים רואה דם אחריה ולעיתים לא (במחזור כאב זה מתגבר מאוד) – האם זה נחשב כהרגשה המחייבת בדיקה (שמא זה כאב הבא לפני המחזור).
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. אכן יש איסור לצייר שמש [דוקא שלמה] או ירח [אפילו חצוי], כיון שהיו שעבדו לגרמי השמים, כמו כן יש איסור לצייר חיות המסמלות את המרכבה העליונה [משל רוחני לכסא הכבוד], ענין זה התבאר בהרחבה בשלחן ערוך סי' קמא, וראי כאן מאמר נרחב בענין זה.
  2. ברגע שסיימת לאכול ופנית לדברים אחרים, זה כבר נקרא היסח הדעת. רק כאשר אדם אוכל עדיין או מתכנן בפירוש להמשיך, אזי כיון שלא יצא מהבית אינו מברך עוד. ברכת השכל על חביתה בודאי פוטרת גם מים, רק כשהברכות שונות זה אינו פוטר.
  3. כיון שהכאב לא מאפיין דוקא מחזור אין לחשוש. כמובן שאם הוא חזק באופן שזה קורה רק במחזור זה מחייב בדיקה.