מצאתי טבעת בצורה מיוחדת

שאלה:

שלום מצאתי לפני כמה ימים טבעת יקרה באוטובוס התקשרתי לאגד לבדוק אם היתה פניה לגבי טבעת במספר הקו לא היתה פניה רציתי לדעת מה אני אמור לעשות עם הטבעת אין עליה חריטה של שם אבל היא כן מסוגננת בצורה מיוחדת.

תשובה:

שלום וברכה,

טבעת שמעוצבת בצורה ייחודית, הצורה עצמה נחשב לסימן, ולכן חובה על מאבד להכריז באזור או בעיר שנמצאה הטבעת. ולכן יש לפרסם בעיתון שמכריז על אבדות.

אם לא אותר המאבד, יש לשמור את המציאה עד שיבוא אליהו.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו בככרות של בעה"ב שחייב להשיב כיון שכל בעה"ב יש לו צורה ייחודית של הככר לחם. והצורה נחשב לסימן. משא"כ בככרות של נחתום שצורה אחת להרבה ככרות, ואין הצורה סימן. וה"ה לתכשיט שיש לו צורה ייחודית שהצורה נחשבת לסימן.