לחם שהתחמם בתנור חלבי והונח על מיחם פרווה

שאלה:

שלום כבוד הרב

בייגל פרווה שחיממו אותו בתנור חלבי האם הוא נהיה חלבי?
אחר כך הנחתי אותו על גבי מתקן לחימום מים, האם עכשיו המתקן נהיה חלבי? האם מותר לקחת ממנו מים חמים כשאתה בשרי? האם מותר לקחת ממנו מים חמים כדי לעשות מרק בשרי?

תשובה:

שלום וברכה

הבייגל בחזקת חלבי לענין שאסור לאוכלו עם בשר, אבל הוא לא הפך את המיחם לחלבי, כיון שהכל ספק ורק בליעה, וחומרא שמא בתנורים שלנו יש זיעה, וכאן זה כבר נ"ט בר נ"ט וכו'. אין צורך לחשוש.