לחבר את הסכך באזיקונים על ידי סנדוויץ עם קורה עליונה שמחזיקה

שאלה:

שלום הרב,
אם אני מניח את הסכך על קרשים, ועל גביו מניח גם קרשים, ואז מהדק כל זוג קרשים זה לזה, כלומר כמו סנדוויץ, קושר עם אזיקון או עם מסמר את הקרשים שמעל הסכך עם הקרשים שמתחת לסכך. באופן שהמסמר או האזיקון כלל לא נוגע בסכך. כך שזה מעמיד דמעמיד.
האם מותר לעשות כך גם באופן שהסכך לא היה עומד ברוח מצויה לולא החיזוק של האזיקון או המסמר?
כי המסמר מחזק בעקיפין את הסכך, הוא מהדק את הקרשים זה לזה, ובעקיפין גם הסכך נעשה יציב ולא יזוז ברוח מצויה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה לא נחשב מעמיד דמעמיד, שכן הקורה העליונה נחשבת אף היא חלק מהסכך, לא רק המחצלת, כך שכאשר אתה קושר אותה והסכך יחד באזיקון, בעצם קשרת את הסכך בדבר המקבל טומאה. האפשרות היחידה היא באמת להניח כמות גדולה יותר של קרשים באופן שהסכך אינו עף ברוח מצויה, ואחר כך לחזק עם האזיקונים.