נוסע לחו"ל לחנוכה, מתי ידליק נרות?

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,
ההורים שלי מגיעים אלי ל- 8 ימי החנוכה. כיצד אני והורי שיחיו צריכים לנהוג מבחינת הדלקה? האם מותר לאבי מורי להדליק את החנוכיה בברכה למרות שהוא גר בארץ? ומה יעשה בארץ? (השעות הן שונות)

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה, כשהם נמצאים אצלך בארגנטינה, הם מדליקים נרות לפי השעון של ארגנטינה וכלל לא חייבים להדליק בארץ [אם יש בני משפחה בארץ, הם ידליקו עבור עצמם בבית].

ערב טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לפי זה אני יכול לכבד את אבי מורי והוא מוציא את כל משפחתי ידי חובה או שאני הוא זה שצריך להדליק מכיוון שזה הבית שלי ואני אכוון להוציא ידי חובה?

  2. אביך דינו כאכסנאי, שטפל לך בהדלקה על ידי שישתתף איתך בפרוטה בשמן! לכן, לכתחילה לא ראוי שהוא ידליק עדיף שתדליק אתה, ואם יש בכך פגיעה באבא, תמנה אותו שליח להדליק עבורך.