מלפפון חמוץ בשרי שנכבש עם מלפפונים אחרים שנחתכו בסכין פרווה

שאלה:

ערב טוב
חתכתי מלפפון חמוץ עם סכין בשרי. החזרתי אותו לצנצנת, כעבור כמה ימים חתכתי מלפפון חמוץ אחר מאותה צנצנת עם סכין פרוה. האם הסכין הפרוה נהיה בשרי?

תשובה:

שלום וברכה

הסכין עדיין פרווה.

מקורות:

מלבד הנדון על עצם המלפפונים אם נחשבים דבר חריף, הרי גם באופן שחתכתי בצל בסכין בשרי וטחנתי אותו בבלנדר פרווה נחלקו הפוסקים בדינו אם נעשה בשרי, והמנהג להקל בזה בדיעבד, בפרט אם הסכין לא היה בן יומו שבזה נחלקו הפוסקים אם נוהג דין דבר חריף, דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר בשרי וכך גם בשום, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל.