חלוקת תשלומי ארנונה בדירה מפוצלת

שאלה:

תשלומי ארנונה והנחה

בדירה עד 50 מ"ר ארנונה פחותה,
הנחה בארנונה ל100 מ"ר ראשונים
בדירה של 140 מ"ר, מפוצלת
דייר ראשון שכר יחידה של 40 מ"ר, בשעה שלא היה רשום עדיין שטח זה בעיריה,
דייר שני שכר יחידה של 30 מ"ר בשטח שהיה ידוע לעירייה, ותשלומי הארנונה שלו כחולים בדמי זעירות, אבל הראשון משלם ארנונה בנפרד.
ואני מקבל הנחה בארנונה ל100 מ"ר מתוך 140
איך מחשבים
1 השוכר טוען שהיה יכול לקבל הנחה בארנונה, ואני לא מסכים כי אין הדירה על שמו.
2 אני סובר שההנחה היא רק ל100 מ"ר ראשונים, שבהם דירתי, והשוכר השני, שהוא היה ידוע לעירייה, ולכן אין הנחה כלל לשוכר הראשון.
3 או שאת תשלום הארנונה שאני משלם הפועל, מחלקים לסך כל השטח הרשום בעיריה,
4 האם יכול לטעון שעל דירה קטנה מ50 מ"ר משלם ארנונה מופחתת,
והאם זה תלוי אם מחשבים לפי חשבון 2 או חשבון 3
5 בחישוב השטח, יש טעות לעירייה, ואין לי כח להתווכח עם העיריה, וללא שטח זה חלק מכירת השוכר הראשון כלולה בתוך ה100 מ"ר שבהם יש הנחה, האם בזה מגיע לו הנחה?

תשובה:

שלום וברכה,

דירה שגודלה מעל 100 מ"ר, ומפוצלת לשניים, יש לחשב את ההנחה לפי שטח – כמה כל אחד דר. דהיינו, אחרי ההנחה לוקחים את חוב הארנונה ומחלקים בין הדיירים לפי השטח שיש לכל אחד. והסיבה לכך, כיון שהם שותפים בדירה, וההנחה ניתנת על כל שטח הדירה בשווה.

הדייר שדר במקום שאין חובת תשלום ארנונה אינו חייב לשלם כלל ארנונה. ואם אח"כ הדירה שלו הוכרה לעירייה וחויב בארנונה, והשטח שלו הוא מצורף לדירות האחרות בחיוב הארנונה, הרי הוא שותף שלישי בדירה, וחולקים עימו את תשלום הארנונה אחרי ההנחה.

טענותיו של השוכר שהוא יכול לקבל הנחה על כל השטח, וגם טענתו שדירה פחות מ50 מ"ר תשלום הארנונה מופחתים, אינם טענות, כיון שעתה נכנס לדור בדירה מפוצלת, ונעשה שותף לדיירים האחרים, ודנים את כל הדירות ביחד, ולא כל דירה בפני עצמה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השוכר רצה שיסגרו מרפסת, ולכן במקום הסגור משלמים ארנונה,
    האם אפשר לתבוע שם מחיר ארנונה שלם מהשוכר,
    ( לא הסכמתי לסגירה זאת, ולא התווכחתי בזמנו, )

  2. ( טעיתי וכתבתי תגובה על תגובה אחרת, ואכתוב שוב)
    על המדרגות בכניסה לדירות, יש לי חיוב תשלום ארנונה,
    וכמו שהשוכרים שותפים בהנחה, כך הם שותפים בתשלום הארנונה על חדר המדרגות,

  3. אני מבין שהתשלום על ארנונה על חדר מדרגות זו טעות, ואין צורך לשלם ע"פ חוק. ולכן אם מחייבים אותך, זה לא אמור לחייב את השוכרים כיון שזה חוב צדדי שגובים ממך שלא כדין, והם לא אמורים לשאת בחוב זה. אך אם לפי חוק כן צריך לשלם וזה לא טעות, חייבים השוכרים להשתתף בכל התשלום.

  4. האם העירייה גובים תשלום מלא, אז השוכר צריך לשלם. ואם העירייה לא יודעים מהסגירה, ואתה רוצה לגבות תשלום מלא, אינך רשאי לעשות כן – אינך רשאי לגבות חוב שלא קיים.