הפסקת אוכל על חשבון זמן העבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני במשרד ממשלתי אך אינני בתקן ממשלתי דבר המתבטא בצורת התשלום ובתנאי ההעסקה, הנוהג במשרד לצאת לשעה לקנות אוכל ולאוכלו , בחדר אוכל/ מסעדה וכיוצא בזה האם יש בכך חשש גזל?
לפי התקשיר- חוקי המדינה מגיע לעובד הפסקת אוכל
אפרת

תשובה:

שלום וברכה,

תנאי העבודה חלים על כל עובדי המקום, ללא הבדל אם לעובד יש תקן ממשלתי בפועל או לא – כדין מנהג הפועלים שחלים על כל תושבי המדינה. ולכן אם החוק מזכה את העובד בהפסקת אוכל על חשבון זמן עבודה, זכאי עובדי המקום לקבל את ההפסקת אוכל על חשבון זמן העבודה.

בברכה י. כהן.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלא.