אכלו בשרי וחלבי על שלחן אחד בלי מפה

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי חדר אוכל שהוגש בו כל השנה אוכל מהמטבח הבשרי בצלחות לא מונח על השולחן אף פעם אוכל מכלי ראשון קרה והגשנו ארוחת בוקר חלבית על השולחנות לא הונח סיר חם אלא רק אוכל חלבי בצלחות וקפה חם עם חלב בכוסות מנייר האם אנחנו צריכים להכשיר את השולחנות להדגיש שהשולחנות כולם מעץ מלא .
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אף שלכתחילה דבר גוש נחשב ככלי ראשון והיה לנו לחשוש שנפל תפוח אדמה חם על השלחן, כיון שזו חומרא שאינה מוסכמת בפוסקים, ומדובר באינו בן יומו, ויש קושי להכשיר, מספיק לנקות טוב, ומכאן ולהבא שלא לעשות כך! אם אוכלים חלבי בלי מפה, בשרי יאכלו רק עם מפה!

בהצלחה