מי מזגן למקוה – המשך

שאלה:

ישר כח גדול
לגבי אידוי מים ציינתם לשו"ת קנה בשם סימן עט ופ' בין הרב ברנדסופר זצ"ל להרב ליטמנוביץ שליט"א ושם ראיתי ששניהם דברו רק על מים קרים אבל מים חמים פשוט לשניהם שהאידוי מכשיר לטומאה והיא משנה מפורשת במכשירין שהביאו שם זיעת המרחץ וזיעת בריכת המים.
נמצא שאדוי המים יש לו דין מים ומכשיר ומסתמא גם פוסל מקווה חסר וכשר למילוי לכתחילה

ורק בזיעת מים קרים נחלקו אם הם מחמת הבל דהיינו איזה חום שבבור או שגם בלא הבל יש זיעה בבור
וגם נחלקו אם מים המתייבשים נעלמים או שנעשים טיפות

אבל לדעת שניהם לא נראה שכוונתם שדומים למי מזגן כי מדובר שם בתוך בור

עפ"י המדע טל ומי מזגן נעשים מחמת שאויר חם מכיל יותר מים מאויר קר. אבל בהלכה לא הבנתי מה דינם האם שוים או שיש חילוק
אם הם שוים אזי מכשירין אבל כנראה פסול למקוה שאינם מים
ואם הם שונים אזי מי מזגן צ"ע בין להכשר ובין לעניין מילוי מקוה.

תשובה:

אינני בקי בזה בעצמי, אבל ציינתי לך לדברי הגאון רבי יעקב בלויא מגאוני דורנו בכל השטחים בעל פתחי חושן ועוד ספרים רבים, שסבר שזה היינו הך.