להתנות עם הלקוח שישלם דמי ביטול

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שאלה לגבי הזמנת בגד כמו שמלת כלה, האם מותר למוכר (משכיר) לחתום עסקה עם הקונה (משכיר שמלה) שאם יבטל אז ישלם 40-50% בשל הוצאות תופרת וכ'ו, גם בשל כך שהשמלה לא תהיינה זמינה לשאר לקוחות בעת שעוברת תפירה ותיאום אישי וכביכול יורדת מהמדף בזמן תפירה אישית, תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למוכר ולמשכיר להחתים על חוזה כי אם יבטל את העסקה יצטרך לשלם עבורו העסקה כמה שמתנים בניהם. ואין בזה איסור אונאה כיון שיש נזק למוכר.

בהצלחה.