האם לספר לבוס שהשותפה מעוניינת לעזוב עם הלקוחות?

שאלה:

במקום עבודתי ישנה עובדת שהיא מעין שותפה של הבוס שלי והיא מתכוונת לעזוב למקום עבודה אחר ולקחת איתה את כל הלקוחות שלה מבלי ששותף שלה הבוס יודע על כך. היא עושה דברים מאחורי גבו. האם מוטלת עלי החובה מבחינה הלכתית לספר לבוס??

תשובה:

שלום רב,

אם אסור לה לעשות את זה מצד ההלכה, את צריכה לומר לו אם יש לו אפשרות למנוע ממנה. כדין השבת אבידה. אבל אבל אם מותר לה מצד ההלכה לעשות את זה, אלא שלא נעים לה לספר לו וכד' ולכן היא עושה את זה מאחרי גבו, אין לך רשות לספר לו. משום שאין כאן עניין של השבת אבידה.