דבר שטיבולו במשקה הנאכל בכפית

שאלה:

עוגת ביסקווטים. טבלתי כל ביסקוויט בחלב ומעל זה קצפת וגבינה וכו.
האם יש עניין של דבר שטיבולו במשקה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה אינו עיקר המאכל לא נראה שזה כלול בתקנה של נטילת ידים על דבר שטיבולו במשקה. ובכל מקרה אני מניח שאוכלים עוגה זו בכפית ולא ביד, ובאופן זה נהגו שאין צריך נטילה.

מקורות:

ראה כף החיים סי’ קנח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה.
    ברצוני להעיר, שרק דבר שהרגילות לאכול עם כפית או מזלג, אז אכן אם אוכל עם כפית או מזלג, ואין ידו נוגעת במאכל, אז אין צריך נטילה.
    אבל דבר שאין רגילות לאוכלו עם כפית, ואדם אוכלו עם כפית רק כדי להיפטר מנטילת ידיים, אז אין זה מועיל לפוטרו מנטילה, אלא צריך ליטול.